top of page

Urnik koncesijske ambulante


Ponedeljek: 15.00-20.00

Torek: 15.00-20.00
Sre:  08:00-14:00
Čet: 08:00-12:00

Petek: /

 


Naročanje


Telefonsko: v času ordinacijskega časa na številki 040 827 521
Elektronsko: Info@dcmlinar.si ali preko spletnega obrazca
Po pošti: Dentalni Center Mlinar (naročanje), Vojkovo nabrežje 6, 6000 Koper
Osebno


Vsem, ki želite komunicirati z našo ambulanto priporočamo, da uporabljate e- poštni naslov info@dcmlinar.si ali spletni obrazec. Telefonsko smo dosegljivi v času delovnika, vendar vam v primeru dela ne moremo zagotoviti, da se bomo na telefon lahko oglasili, bomo pa klic vrnili. Naročite se lahko tudi osebno ali preko pošte.

Bolečine in kontrolne preglede obravnavamo v prvi uri delovnega časa. Ob težavah si preberite, kaj so nujna stanja v zobozdravstvu.


K nam prihajate na zobozdravniški pregled oziroma zdravljenje. Ker spoštujemo vaš čas, ste naročeni ob točno določeni uri. Za vas imamo rezerviranega kar nekaj časa, zato vas prosimo, da na dogovorjene termine dosledno prihajate. V primeru, da na termin zaradi kakršnega koli razloga ne utegnete priti, vas prosimo, da nam to čimprej sporočite, najkasneje pa v roku 24 ur pred dogovorjenim terminom, da vas prenaročimo in sprostimo termin za druge paciente. Od termina se najlažje odjavite tako, da nam pošljete e- pošto ali nas pokličete. V primeru, da vaše odjave pravočasno ne dobimo, vas bomo primorani uvrstiti na konec čakalne vrste. 
Hvala za razumevanje.


• Na dogovorjene termine prihajamo z očiščenimi zobmi, saj je tako diagnostika težav lažje izvedljiva.
• Prosimo, da na dogovorjene termine prihajate nenaličeni.
• Naprošamo vas, da nas posebej obvestite če imate herpes, sladkorno bolezen, alergije, srčni spodbujevalnik, če ste noseče ali če imate kakršnokoli drugo sistemsko bolezen.

Čakalne dobe

Čakalne dobe na dan 15.2.2024 za storitve po pogodbi ZZZS:

REDNO:

Prvi pregled in kontrola - 2 meseca

Protetika prvi in kontrola - 2 meseca

Povezava na čakalne dobe: https://cakalnedobe.ezdrav.si/
Za vodenje čakalnega seznama je odgovorna Alenka Mlinar, dr. dent. med. spec.

Prvi pregled


V našem centru imamo polovično koncesijo za splošno zobozdravstvo (odrasli) in koncesijo za specialistično parodontološko dejavnost. Ostale storitve so samoplačniške.

Za vpis v našo ordinacijo (splošno zobozdravstvo – odrasli) potrebujemo vaše osebne podatke, ki jih zapišemo v računalniški sistem. Podatke (ime, priimek, datum rojstva, spol, naslov in telefon) nam lahko sporočite preko telefona, e-maila ali pošte. Računalniški sistem nam generira prvi razpoložljivi termin pregleda, glede na trenutno čakalno dobo. Ker je sistem računalniško voden, preskakovanje vrste ni možno.


Ob prvem pregledu imejte s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja. Ob prvem pregledu izpolnite vprašalnik o zdravju in ostalo potrebno dokumentacijo. Šele s podpisano izjavo o izbiri zobozdravnika postanete pacient v naši ordinaciji. Dokler nimate podpisane izbire zobozdravnika v naši ordinaciji, storitev ne moremo vpisovati v sistem zavarovalnice, zato ste v primeru, da želite pregled pred predvidenim terminom, samoplačnik.


NUJNA STANJA V ZOBOZDRAVSTVU


Pod nujna stanja v zobozdravstvu štejemo le tista stanja, ki OGROŽAJO posameznikovo življenje in pri katerih opustitev ali odložitev zdravljenja vodi v trajno poslabšanje stanja, ali slabši izid zdravljenja ali celo v smrt.


Kaj je nujno stanje v zobozdravstvu?


1. Izbiti/luksirani zobje, ki potrebujejo takojšnjo replantacijo/imobilizacijo


2. Izrazito intenzivna obrazna bolečina (največkrat nevralgija trivejnega živca), neobvladljiva z običajnimi analgetiki. Močan              zobobol- huda stalna bolečina, ki je ne odpravijo tablete proti bolečinam.


3. Akutna infekcija- vnetje, ki se kaže kot oteklina, težje požiranje, odpiranje ust in povišana telesna temperatura-


4. Krvavitev iz oromaksilofacialne regije.


Samo pri naštetih stanjih so pacienti upravičeni do prednostne obravnave. Takšne paciente bomo takoj obravnavali ter jih po potrebi napotili na zdravljenje v sekundarno ustanovo. Cementiranje izpadlih prevlek, popravila protez, izpadla zalivka
(plomba), bolečina obvladljiva z analgetiki, karies, krvavitev iz dlesni zaradi vnetja (parodontalna bolezen), izpad mosta, izpad prevleke ..niso nujne storitve in so po pravilih ZZZS samoplačniške. Nujne primere obravnavamo v prvi uri ordinacijskega časa po predhodnem naročilu.

V primeru odsotnosti izbranega zobozdravnika, obiščite zobozdravnika, ki ga nadomešča. Če vam je nujno storitev opravil nadomestni zobozdravnik, se čimprej naročite na pregled k izbranemu zobozdravniku.

Splošno zobozdravstvo

bottom of page